Přikládám fotky pavouka ( jak je vidět, je velký lovec ), babočky a neznámého hmyzu, který se u nás objevil ve velkém množství.
Uvítám názor znalce, který umí tyto druhy pojmenovat.
Nejsem znalec,ale řekla bych,že ten neznámý hmyz je Bibio marci - Muchnice březová
Původní příspěvek byl vložen 1.9.2011
Krásné fotečky
Letos se mi podařilo zachytit jen pár návštěvníků....jindy nebyl po ruce foťák
Tak alespoń stádečko berušek(a že jich opravdu bylo!),jeden neznámý motýlek a cvrček
Vendakv,to co máte na ruce, není cvrček polní,ale nějaká kobylka.Nemám sice cvrčka polního,ale stavbou těla jsou si všichni podobní.Přikládám pro porovnání cvrčka dvouskvrnného.
Původní příspěvek vložen 13.9.2011
Marie Fárová napsal(a):Tohle jsem dneska našla na listu olše.
P. Fárová, není to tenhle brouk? Je sice hnědé barvy, ale velmi se mu podobá....... Kněžice zrnitá ( Troilus luridus) ... zde je odkaz.....
Poměnko, ano, je tam...:-)))
Kněžovka, kněžice - nejsou to brouci, i když mají 3 páry noh - jsou to ploštice. Patří mezi ssavý hmyz, jejich ústní ústrojí je sosák, kdežto u brouků jsou to kusadla. Většina se živí vyssáváním rostlinných šťav, některé jsou dravé, jako např. červená ruměnice bezkřídlá, která se vyskytuje ve velkém množství na spodní části kmenů lip. Viděl jsem je hodovat na žížalách nebo na přejetých hlemýždích. Napadají i larvy hmyzu - housenky ap.)
![]() | Živočichové v zahradě Když květiny pomalu opouštějí jeviště, začíná na něm další představení. Hlavní roli v něm hrají živočichové … |
BURDA Praha spol. s.r.o. | 01.11. 2013 | |
![]() | Jedovaté rostliny, jedovatí živočichové Pokojové i plané rostliny a jejich zahradní formy: tisovité, cypřišovité, podražcovité, pryskyřníkovité, mákovité, bukovité, silenkovité, brukvovité … |
Euromedia Group k.s. | 15.04. 2013 |