Jeřabiny v kuchyni

14.09. 2018 11:36:14 (Naše krásná zahrada)
Téma: Rostliny / ovocné dřeviny

Ze zářivě červených jeřabin si můžete připravit delikatesu s trpkou příchutí – jeřabinovou marmeládu: smíchejte 800 g sladkoplodých jeřabin (Sorbus aucupariaEdulis’) s 200 g jablek a 1 kg želírovacího cukru, podle chuti můžete přidat několik malviček „černého jeřábu“ (Aronia). Vše nechte 2 až 3 hodiny louhovat. Poté přiveďte směs k varu a za stálého míchání ji nechte 3 až 4 minuty prudce vařit. Horkou marmeládu nalijte do čistých sklenic a dobře je uzavřete.

Jeřabiny v kuchyni (PIXABAY)

Náš tip: Pokud chcete připravit marmeládu z jeřabin načesaných v přírodě, uložte je přes noc do mrazáku, aby zesládly a byly stravitelnější.
Ukázka textu z časopisu Naše krásná zahrada
Vydavatelství BURDA Praha spol. s.r.o.
Luxembourg Plaza, Přemyslovská 2845/43, 130 00 Praha 3
http://www.burda.cz/

Foto Pixabay
https://www.profizahrada.cz/a/cz/11220-jeřabiny-v-kuchyni/