| Téma | |
|---|---|
Květná zahrada v KroměřížiKvětná zahrada byla vybudována olomouckým biskupem Karlem II. z Lichtensteinu-Castelkorna mezi lety 1665 až 1675 na základě mnoha předních evropských vzorů. Unikátnost zahrady spočívá nejen v umělecké a historické hodnotě, ale především v tom, že je dnes prakticky jediným představitelem obdobně… | |
Lednicko - valtický areálAreál nazývaný v minulosti "Lednice a její zahrady" tvoří poměrně rozsáhlé území volné přírody s lesními a vodními plochami, s loukami a poli, jemuž dávají pevný řád cesty sbíhající se paprskovitě k Lednici. V roce 1996 ocenila kvalitu takto komponované krajiny UNESCO a zapsala ji na Seznam světového… | |
Sultánské zahrady v MelaceMelaka leží asi 150 km jižně od města Kuala Lumpur v Malajsii. Melaka je díky svým historickým stavbám považována za historickou perlu Malajsie. Za svůj historický ráz je Melaka vděčna své bohaté historii. Již v 15tém století se stala hlavním obchodním centrem jihovýchodní Asie, a to překladištěm… | |
Park v Cameron HighlandsCameron Highlands Cameron Highlands je horský region cca 121 km východně od Ipohu a asi 214 km severně od Kuala Lumpur v provincii Pahang, Malajsie. | |
Bad Füssing 7.5. 2011Letos jsme jeli na jarní Bad Füssing až v květnu a tak jsem měla obavy, jaká bude květinová výzdoba, když narcisy už budou odkvetlé. Že se bylo na co dívat, uvidíte na fotkách. | |
Stromovka v Českých BudějovicíchDnes jsem se šla podívat na moruši, jestli už náhodou nekvete. Vzala jsem to přes Stromovku a udělala pár fotek. Protože začalo pršet, fotek je málo, ale někdy tenhle krásný kout ČB přiblížím víc. | |
Skleník Fata MorganaMyšlenka vybudovat velký tropický skleník vznikla v hlavě tehdejšího ředitele Jiřího Haagera. V roce 1993 vyhrál konkurs na ředitele botanické zahrady hl. m. Prahy a prohlásil, že botanická zahrada bez skleníku není tou pravou botanickou zahradou. Nezůstal tedy u slov, ale spustil lavinu práce. Jeho… | |
KeukenhofKeukenhof je největším květinovým parkem v Holandsku i Evropě. 22. března - 20. května 2012 Základy květinového parku byly položeny již v roce 1830, pro veřejnost byl otevřen v roce 1950. Na 32 hektarech u vesničky Lisse pouhých 24 zahradníků nechá každoročně na jaře vykvést 6 - 7 milionů cibulovitých… | |
Lednice na Moravě - parkLednický park | |
Zámecký park Hluboká nad Vltavou - podzimVčera jsem využila jeden z posledních pěkných podzimních dnů a toulala se zámeckým parkem na Hluboké. Byla to nádhera, kterou snad uvidíte i z fotek. Loni jsem viděla v květu křehovětvec, to je zážitek. Teď se nádherně medově zbarvil. | |
Park u Husova památníku, TáborV sobotu jsem projížděla Táborem a měla jsem hodinu čas. Prošla jsem si park - úprava pěkná, ale to, jak jsou záhony vykradené, je moc smutné. | |
Královská zahrada, Praha, HradčanyKrálovská zahrada se nachází v Praze na Hradčanech na severním hřebenu táhnoucím se od západu k východu. Má rozlohu 3,6 ha a od Pražského hradu je oddělena Jelením příkopem. Byla založena králem Ferdinandem I. roku 1534 na místě původních středověkých vinic. Zahrady byly navrženy v renezančním… | |
Zahrada Květnice - PrahaKvětnice je zahrada na náhorní plošině petřínského vrchu v prostoru mezi zbytky barokního opevnění a Hladovou zdí. Rozprostírá se na ploše 1600 m² v nadmořské výšce 320 - 325 m n. m. Květnice je nedílnou součástí Růžového sadu, ale zároveň je to samostatná zahrada. Vede do ní jenom jedna… | |
Zámecký park LnářeDnes jsem navštívila zámek Lnáře a samozřejmě zámecký park. Nabízím vám procházku prostřednictvím fotek. | |
Zámecký park Hluboká nad Vltavou - létoJak jsem slíbila, posílám pár fotek ze zámeckého parku na Hluboké. | |
Zahrady hradu DunveganOstrov Skye - hrad Dunvegan hradní zahrady (Round Garden, Walled Garden, Water Garden...) | |
Bad FüssingKaždoročně jezdíme do lázní Bad Füssing. Včera jsem opustila bazény o hodinu dřív a prošla důkladněji park. Abyste si udělali představu o tom, jak je park krásný, přikládám nějaké fotografie. | |
Zámecký park JevišoviceNový zámek - Jevišovice Počátkem 80. let 17. století vybudoval Ludvík Raduit de Souches (1608 - 1683) na jihu města dřevěný barokní lovecký zámeček. V roce 1879 nechal na jeho místě Karel Locatelli postavit objekt, který se v nezměněné podobě dochoval dodnes. Jeho posledními soukromými majiteli byli… | |
Lednice - parkLednický park červenec 2010 | |
Park Buchlovice - jaroS Vaším dovolením, bych Vás trochu provedla jarním parkem v Buchlovicích. Je to naše oblíbené místo a je tam hezky v každém ročním období. | |
Osborne House, Isle of Wight, Anglie - zahradyOsborne House, oblíbené přímořské sídlo královny Viktorie a prince Alberta, nejnavštěvovanější dům spravovaný nadací English Heritage. Sídlo nechali vybudovat v letech 1845-1851 podle projektu Thomase Cubitta. Inspirací pro architekta byly italské renesanční paláce. Anglické odkazy k obrázkům: (URL),… | |
Zámecký park (Zoo Lešná - Zlín)Včera jsem byla v Zoo Lešná - Zlín. Je to jedna z nejhezčích zoo, které jsem kdy viděla. Okolo zámku se rozkládá krásný park, který v současné době hýří všemi barvami. | |
Japonská zahrada na DěčínskuSoukromá japonská zahrada budovaná svépomocí od roku 2004. | |
Hampton Court Palace, Londýn, Anglie - zahradyHampton Court Palace je původní královský palác v Londýnském obvodu Richmondu. Palác obklopují zahrady o ploše 243.000 m2. V těchto zahradách se také nachází světoznámý Labyrint ze živého plotu. Založen byl okolo roku 1690 Jiřím Londonem a Henrym Wisem pro Viléma Oranžského. V parku u paláce se… | |
Botanická zahrada Kirstenbosch Botanical GardenBotanická zahrada Kirstenbosch Botanical Garden Kapské Město,Jihoafrická republika Botanická zahrada Kirstenbosch Botanical Garden patří mezi nejkrásnější a nejvýznamnější botanické zahrady světa. Kromě pár druhů je zahrada věnována domácím rostlinám. Roste zde asi 9000 z 22000 jihoafrických druhů.… |