Květy hortenizie jsem uřezala až přešly mrazem za suchého počasí a dala do vázy s 1cm vody. Voda se časem vypařila a květy zůstaly úplně stejné jak jsem je tam dala. Lístky se nepokroutily. Chcete-li mít květy s původní barvou, tak to je trochu složitější. Musí se uřezat vyzrálé květy, nesmí být nedozrálé ani nepřezrálé, což je lotérie. Dát do vázy s 1cm vody a nechat přirozeně uschnout ve váze (2-3týdny). Nebo klasicky květy usušit na tmavém, teplém místě, kde proudí čerstvý vzduch.  Zavěšíme květem dolů.  Musela jsem opravit vázi - myslela jsem, že se skloňuje jako nůše. Měla bych se vrátit do školy a zopakovat gramatiku. yikes  Už je to tak dááávno.

Všechno jde tak, jak má jít.
Další informace v článcích o rostlinách
Hydrangea macrophylla - hortenzie Hydrangea - hortenzie (1)
Hortenzie (Hydrangea) krášlí evropské zahrady svými kouzelnými květy již přes 200 let. Její hlavní původ bychom našli v Číně, odkud ji jako první roku 1790 přivezl do Evropy francouzský botanik T. Commerson a pojmenoval po své přítelkyni Hortensii Barté …
Hydrangea macrophylla - hortenzie Hydrangea - hortenzie (2)
Hortenzie v druzích Barvu nám do zahrady přinese hortenzie velkolistá (Hydrangea macrophylla). Pěstuje se v odstínech od bílé přes růžovou, červenou, nachovou, modrou až po fialovou. Barva do určité míry závisí na půdní reakci. Kyselejší půda způsobuje modrání …
Hydrangea macrophylla -  hortenzie velkolistá Hydrangea - hortenzie
Modrá a růžová kulovitá květenství hortenzie velkolisté (Hydrangea macrophylla) jsou klasickou okrasou letních zahrad. Její neméně krásné a zajímavé sestry jsou však pro většinu majitelů zahrad dosud neznámé. Hortenzie stromkovitá (Hydrangea arborescens) nebo …
Hydrangea - hortenzie (PROVOBIS) Hydrangea - hortenzie
„Japonská růže“, tak je nazývána rostlina, jejíž domovem je Čína a Japonsko. Vyžaduje vlhké stanoviště v polostínu až stínu s hlinitou půdou s příměsí rašeliny …
PRO VOBIS, s.r.o. | 03.08. 2009