Mohly Vám přes zimu přeschnout (neopadavé dřeviny,včetně jehličin odpařují vodu i v zimě),pokud nebyly na podzim dostatečně zalité. Další možností je napadení kořenů larvami lalokonosce - je to druh nosatce,jehož larvy se skrývají v zemi v okolí kořenového krčku a ožírají kořínky. Zkuste rostliny vyjmout a prohlédnout - když byly zasazeny loňského roku,nejsou asi příliš veliké,takže vyjmutí+prohlídka a opětovné zasazení by neměl být problém. Larvy lalokonosce jsou bílé,asi 1cm dlouhé,zavalité.
Poslední eventualitou,která je však základní podmínkou pro pěstování azalek,rhododendronů a dalších vřesovištních rostlin, je nevhodná půda,nebo voda,obsahující vápník .Pokud  lze toto vyloučit,platí možnosti 1 a 2.
Dobrý den,asi mám podobný problém.Loni jsem si zasadila krásné azalky.Po zimě z nich zůstala hromada listí(naprosto hnědého a suchého) i když se mi zdá(a to se mi opravdu asi jenom zdá), jako by snad ty listy chtěly zelenat..Je to vůbec možné??Nebo mi je zabila zima??Nevím si rady,v obchodech už jsou krásné,kvetoucí a ty moje...Co s nimi,mám je nechat být nebo vyhodit??Můžou vlastně být přes zimu venku??Pěkně prosím o radu.
Děkuji Plachetková
Dostala jsem vloni azalku. Po odkvětu jsem ji z bytu dala na zahradu a na zimu pečlivě zakryla, ale teď nevypadá moc dobře. Bylo mi řečeno, že byla pokojová a asi  pro ní nebylo to přesazení dobré. Tak nevím, jestli to nebylo i suchem, že je ve špatném stavu, ale pořád doufám, že třeba ještě ožije, byla vloni nádherná.
Další informace v článcích o rostlinách
Azalea x 'Carolina' - japonská azalka Azalea x 'Carolina' - japonská azalka
Hybridní kříženci azalek se těší velké popularitě, neboť mezidruhovým křížením a dalším šlechtěním mezi jednotlivými hybridními skupinami vznikají často až fantastické výtvory lidského umu. Tato azalka je typickým příkladem takového úspěchu. Těžko …
Rhododendron obtusum 'Maruška' - azalka japonská Rhododendron obtusum 'Maruška' - azalka japonská
Poloopadavý keř, listy kožovité, oválné, lesklé; květy velké pastelově červené, mrazuvzdornost až -24°C. Kvetení bohaté. Původ: Zahradní hybrid, vyšlechtěn v roce1988 (Hachmann) …
Rhododendron obtusum 'Fridoline' - azalka japonská Rhododendron obtusum 'Fridoline' - azalka japonská
Původ: Zahradní hybrid, vyšlechtěn v roce 1987 (Hachmann), řadíme mezi Obtusum azalky. Vzhled: Rozložitý, mírně vystoupavý keř. Listy střední, kožovité, sytě zelený, přitiskle chloupkaté. Květy jasně červené, 4 - 4,5 cm v průměru, hlavní kvetení druhá …