Hortenzie drsná - střih

Dobrý den, hledám někoho kdo by mi poradil , mám keř hortenzie drsné 'Antony Bullivent', který měl bohužel nepěkný tvar už  když mi ho manžel koupil v jednom zahradnictví, protože jsem ho už dlouho nemohla sehnat tak koupil takový jaký zrovna měli, ne zrovna pěkný a letos vyhnal pouze dva velké a jeden malý výhon já nevím zda jej nějak zkrátit či to nechat tak, chytré weby říkají, že se nestříhá , ale takto to moc hezké není.
cz
Hortenzie drsná 'Antony Bullivent' (Hydrangea vilosa)
Hortenzie drsná 'Antony Bullivent' (Hydrangea vilosa)
Dívala jsem se na holandské stránky a také všude píší, raději nestříhat. Kvete na novém dřevě od července do srpna . Možná do té doby se ty dvě hlavní větve rozvětví a budete mít plno krásných, velkých květů. Další možnost je jeden prut zkrátit asi na 5 oček a jeden nechat bez stříhání. Pak dáte vědět jak to dopadlo. Dost mne to zajímá. Zastřihla bych ten, který je k Vám nejblíž. Hodně štěstí!

Všechno jde tak, jak má jít.
Dobrý den, já stříhám jen odkvetlé květy a to teď na jaře. Já osobně bych počkala co vyroste a pak bych případně udělala střih. Ale možná má YOS pravdu, že střihem jednoho prutu se nic nezkazí. Marcela
Další informace v článcích o rostlinách
Hydrangea villosa 'Anthony Bullivent' - hortenzie drsná Hydrangea villosa 'Anthony Bullivent' - hortenzie drsná
Synonymum: Hydrangea aspera Villosa Group Velmi krásnou hortenzii se podařilo vyšlechtit ve skupině hortenzií drsných, poddruhu villosa. Tento unikát jménem Anthony Bullivent se pyšní nápadně modrofialovými květy. Jsou uspořádané v téměř plochých chocholících …
Hydrangea aspera ssp. villosa 'Velvet Lace' - hortenzie drsná Hydrangea aspera ssp. villosa 'Velvet Lace' - hortenzie drsná
Synonymum: Hydrangea villosa Velvet Lace Další názvy: hortenzie chlupatá Velvet Lace (nebo Velvet and Lace) je překrásná hortenzie drsná s atraktivními květy uspořádanými v téměř plochých chocholících o průměru 15-20 cm. Jsou složené ze dvou druhů květů …