Dobrý den!
Jsem tu nový a přihlásil jsem se, protože rád fotím,krom jiného i kytičky a občas mám problém s jejich určením.Přiznám se, že dneska jsem strávil u počítače tři hodiny a ani ve Vaši galerii (krásně a hezky uspořádané) jsem nanašel vše co jsem hledal.Tak se chci zeptat zda mi neporadíte co jsem to vyfotil? Nejvíce mi to přijde jako nějaká to vikev ale nevím která,a také nevím jak sem vložím fotku? Můžete mi prosím poradit? Děkuji KB
cz
Obrázek k určení
Obrázek k určení
Dobrý den! Jsem tu nový a tak se chci zeptat, kam mám vkládat kytičky, které mám nafocené a neumím je ani po přelistování Vašich krásných stránek najít.Také bych potřeboval poradit jak jsem mám vůbec ty fotky vložit a zmenšit na požadovanou velikost. Já těm počítačovým programům moc neholduji a nerozumím, ale moc rád fotím, vše okolo nás a podnikám foto výlety ať už na focení naší krásné flóry či fauny. A také bych se rád zeptal, kde mám pak hledat na své dotazy odpovědi. Děkuji Karel Bartoň Praha
cz
Luční květy
Luční květy
Dobrý večer, nejdříve musíte obrázky určit. Nejlepší způsob, pokud to nezvládnete, je nechat si je určit ve skupině Určování rostlin na Facebooku. Tady bohužel na určování rostlin není čas ani prostor.

Pokud chcete přidat fotografii konkrétní určené rostliny, tak nejlepší způsob je zadat název do vyhledávacího pole dole a klepnout na tlačítko  Atlas. Tím najdete konkrétní rostlinu, otevřete jí a k ní přidáte nějaký text (minimálně název) a po uložení můžete přidávat ke svému příspěvku i fotografie. Objeví se tam tlačítko Vložit obrázek pod textovým příspěvkem. Obrázky lze přidávat jen ke vlastním textovým příspěvkům.

Více informací najdete v příspěvku Jak přidat novou rostlinu, vložit dotaz do fóra, založit nové téma.

Pokud se týká editací a zmenšování obrázků, tak nejlepší z mého pohledu pro amatéry je IrfanView, který je zdarma. Krátký postup jak zmenšit obrázek najdete v příspěvku Jak zmenšit obrázek pro nahrání do fotogalerie.

Obrázky je nutné před nahráním na web otočit, server je sám neotáčí. Nejlepší je obrázky zmenšit tak, aby velikost souboru nebyla větší jak 300kB. Soubory, které jsou větší se kopírují na web déle a server je automaticky zmenšuje na šířku 1024px.