Trubač - pěstování

Trubač mám na zahradě zasazený u  oblouku z obou stran, ale má moc velké přírůstky, takže dlouhé výhony neustále přepadávají. Když je přivážu, během měsíce už jsou zase další dlouhé výhony. Vzhledem k množství zelené hmoty není oranžovo-červených květů zase až tak moc, ale jsou krásné, velké. Kdo chce rychle rostoucí popínavou rostlinu, trubač vřele doporučuji.

Dotaz KL: Vloni jsem si koupila trubače kor dal mi 2 větvičky které byli 10cm dlouhé ale letos má pupeny jen jedna zbytek uschlo můžete mi poradit jak na to aby se ji dařilo a za jak dlouho vyroste do 1m

Odpověď M: trubač má rád slunce, potřebuje pevnou oporu. Jak Vám rychle vyroste do 1 metru, to se podle mě nedá říct. Ze začátku roste pomalu a až tak druhým nebo třetím rokem začne růst rychleji. Je to ale moje zkušenost. Z takových větviček co popisujete mám metrový trubač až letos a o je už zasazený 4. rok. Jinak doporučuji, podívat se na odkaz "Trubač Kořenující".

Dotaz nebo odpověď uživatele z Facebook.com
Dobrý den, trubač má rád slunce, potřebuje pevnou oporu. Jak Vám rychle vyroste do 1 metru, to se podle mě nedá říct. Ze začátku roste pomalu a až tak druhým nebo třetím rokem začne růst rychleji. Je to ale moje zkušenost. Z takových větviček co popisujete mám metrový trubač až letos a o je už zasazený 4. rok. Jinak doporučuji, podívat se na odkaz "Trubač Kořenující". Marcela
Trubač aby kvetl musí mít slunce a nekvete hned. Stříhání na podzim je důležité, kvete na nových výhoncích docela pozdě v létě. Množit se dá větvičkou i výrůstky z kořenů, ty se zlikvidují sekačkou na trávu.
cz
Trubač kořenující (Campsis radicans)
Trubač kořenující (Campsis radicans)
cz
Trubač kořenující - podzimní řez (Campsis radicans)
Trubač kořenující - podzimní řez (Campsis radicans)
Další informace v článcích o rostlinách
Campsis - trubač Campsis - trubač
Abyste se v záplavě našich trubačů vyznali, nabízíme rozlišení jejich atributů podle druhu, mrazuvzdornosti, velikosti a barvy květu …
Campsis radicans - trubač kořenující Campsis - trubač
Mohutná liána s exotickými květy – teplomilný trubač neboli křivouš (Campsis) doroste do plné krásy v teplejších oblastech nebo na jižních stěnách. Vyšlechtěné odrůdy mají 6 až 8 cm dlouhé trubkovité květy žluté, oranžové nebo karmínově červené barvy …
Campsis radicans - trubač Campsis radicans - trubač
Trubače jsou velmi krásné ozdoby letních zahrad, pergol, treláží, plotů a zídek, neboť jako poměrně rychle a snadno rostoucí liány dokáží během pár let vytvořit hustou kulisu zeleného olistění a množství květů …
Campsis x 'Tarantella' - trubač Campsis x 'Tarantella' - trubač
Tarantella je kříženec trubače severoamerického a italského, jehož výsledkem se v roce 2008 v Holandsku stala rostlina s velkými, měkce červenými květy, uspořádanými ve vzpřímené latě. Když květ porovnáte s ostatními již známými druhy, zjistíte, že je …