Máme doma kristalon. Na zahrádce je půda již dlouho neprohnojená. Napadlo mě, že bychom mohli při úpravě záhonků do hlíny zapravit kristalon plod a květ, podobně jako když se připravuje půda s hnojem. Nebo by se živiny rozpustily a nezůstaly by v půdě. Nebo by to vzcházejícím rostlinkám ublížilo. Jinak hnojíme až vzešlé rostliny. Vím, že mladé se nesmějí.
Já osobně bych pohnojila jak píší na obalu (v době vegetace). Myslím si, že voda toto hnojivo rychle spláchne do půdy a na rostlinky moc nezbyde. To by byla škoda peněz.

Kristalon podzim OBI

Kristalon podzim OBI

Všechno jde tak, jak má jít.
Další informace v článcích o rostlinách
Hnojení: Nedostatek dusíku se projeví nejprve u nejstarších listů česneku. Hnojení (1)
Vedle kompostů, statkových hnojiv používáme na hnojení zeleniny na zahradě též minerální, organominerální či organická hnojiva ve formě prášků, granulí, pilin či hoblinek, roztoků, výluhů …
Hnojení: Zelí a další košťáloviny jsou největšími žrouty živin v zahradě Hnojení (2)
Hnojení v zahradě …bavil jsem se s jedním zahrádkářem o potížích s udržením zdravých rajčat a na závěr se mě zeptal. Proč mám pořád tak bídnou mrkev? Dávám jí druhý rok po hnojení hnojem, ale je malá, nedá skoro žádnou úrodu. Tak jsem jen tak plácl …
Hnojení: Saláty nemají rády vysokou hladinu živin v půdě. Jarní salát DĚTENICKÁ ATRAKCE Hnojení (3)
Pekingské zelí a čínské zelí: bez předchozího vyhnojení hnojem, možno přidat do jamky živný kompost, substrát, přihnojit na plochu cca 150g N, 75g P2O5, 20g K2O, poměr 9:4:12 …
Hnojení palem Hnojení palem
Všechny rostliny pěstované v květináči nebo ve velkých nádobách se musí hnojit, protože v omezeném půdním prostoru jsou živiny rychle spotřebovány. Totéž platí i o palmách, ale i když nejsou laicky řečeno velkými jedlíky, jako jsou například oleandry nebo …
Palmy-semena.cz | 19.08. 2011