Pěstuje zde někdo nocenky? V jakých barvách, pěstujete ze semínek nebo z hlízek? Kdy vysazujete případně vyséváte a jak hluboko?
Já jsem nocenku objevila teprve vloni a letos ji chci zkusit vypěstovat ze semínek tak jsem zvědavá zda se mi to povede.
Pokud někdo máte zkušenosti podělte se. Ráda se přiučím.
Mirabilis - nocenka

Mirabilis - nocenka

Když jsem tyto voňavé květy pěstovala, často přiletěl večer lišaj smrtihlav - tažný motýl z jihu. Opravdu velikánský motýl. Krásný pohled jak rychle přelétává z jednoho květu na druhý a saje z květů nocenky med. Je to vděčná, nenáročná i ozdobná rostlina. Zdobí i dům na jeho úpatí, kde vyrůstá i z malé škvíry mezi kamením. Zkuste na takové místo hodit semínko a uvidíte. Nezkoušela jsem, ale prý se dají kořeny přechovávat ve sklepě jako hlízy jiřin. Tato rostlinka má tolik semen, které snadno klíčí, že není třeba se starat ještě o kořeny.

Všechno jde tak, jak má jít.
pro bala tak v bílé barvě jsem necenku ještě ani nikdy na internetu vyfocenou nenašla, nemáte náhodou fotku?
Já mám doma semínka růžové nocenky a semínka a hlízku žluté. S tou hlízkou uvidím, vloni jsem ji zakoupila na výstavě květin tak ji zkusím zasadit jestli proste.
pro YOS: můžu se zeptat z kterého koutu republiky jste? S tím motýlem je to opravdu zajímavé.