Dobry vecer.Mam podobnou zkusenost.Koupili jsme domek,kde rostl na dvorku břečťan a pnul se po zdech i na strechu. Kdyz jsem ho loni chtela trochu prostrihat,prisla jsem na to,ze jak byl husty a na zed neslo ani slunce ani nevetrala,byla cela zed pod nim,puvodne bila,aby odrazela svetlo, cela cerna od plísně.Mimo to rozboural tasky na zidce,vyvratil zlab a prorostl az na pudicku.Po veskerem zastrihovani jsem ho nakonec urizla az u zeme.Ale je to nezmar.Zase obrazil.
Další informace v článcích o rostlinách
Hedera helix - břečťan popínavý Hedera - břečťan
Obrovský výběr odrůd mrazuvzdorného břečťanu popínavého (Hedera helix) a méně odolného břečťanu kavkazského (H. colchica) umožňuje vytvořit zajímavé okrasné záhony i v zastíněných částech zahrad. Laločnaté listy původního druhu jsou světle žilkované …
Hedera - břečťan Hedera - břečťan
Slušivý kabát z břečťanu Břečťan je jedna z nejvděčnějších a nejrozmanitěji využitelných popínavých rostlin, které lze v zahradě pěstovat. Mezi jeho kladné vlastnosti patří i nenáročnost. Aniž by vyžadoval naši pomoc, bez problémů se vyšplhá po fasádách …
Hedera - břečťan Hedera - břečťan
BŘEČŤAN: všestranná stálezelená rostlina, která svými dlouhými šlahouny obklíčí téměř vše, co se jí postaví do cesty, a promění tak zahradu v jedno velké umělecké dílo …
Škodí břečťan stromům? Hedera helix - břečťan popínavý Škodí břečťan stromům?
V podstatě lze říci, že břečťan dřevinám přímo neškodí, a protože není parazit, ani jim neodebírá živiny. Na kmenech se pevně přichycuje příčepivými kořínky v prasklinách a prohlubních borky, a stromy bezprostředně neohrožuje …