Pres vikend jsem jich na tom mem placku sklidila 8 ks. Myslim,ze nic z tech rostlin mi tam neroste. Mam tam wistárii, oleandry, růže, ibišek, datury, cedr,víno, pivoňky, lilie, karafiáty...Nedokazal by ten Vas znalec urcit i tu obrnenou saranci? Fotim i hmyz a delam si mapu fauna a flora Libanonu. Neco uz jsem urcila,ale je to tezke,protoze jsou to jine druhy nez ziji u nas. A dik za jmeno te kobylky.
Zkoušela jsem to, ale bohužel. 
Nemohla jsem to přesně rozeznat a myslela si, že fotka vše ukáže, ale bohužel. Myslíte si, že pavouk napadl kobylku, nebo naopak?

Dnes jsem odstraňovala odkvetlé růže a zahlédla jsem nakousané poupata. Na růžovém keři jsem našla zelenou kobylku. Aha, tak ona je ten viník. Koukám dál a vedla růžového květu na jedné větvi cypryšku hrachonosného boulevardu visela taky jedna kobylka. Tak divně ve vzduchu. Utíkala jsem pro foťák, ale fotky nejsou moc kvalitní. Vypadá to, že pavouk napadl kobylku. Jenže ten pavouk s dlouhýma nohama měl nějaké kulaté krátké křídla.
Nemohla jsem to přesně rozeznat a myslela si, že fotka vše ukáže, ale bohužel. Myslíte si, že pavouk napadl kobylku, nebo naopak?
Záhada je rozřešena. Kobylka je v posledním stádiu vývoje a tady se právě svléká. Prý tu kůži potom sní - recyklace
, Foto výše, bylo to dne 26.9.