Tak to jsem zvědavá, musí být hlavně správný řez. Soused ji neustále zastříhává a také mu ještě nekvetla. Viděla bych to v nesprávném řezu,ale nemám s tím žádnou zkušenost. Moje velice dobrá kamarádka má odkopek a hned druhý rok měla první květ.Teď ji ale její manžel zastřihl a květů se letos nedočkala.
Dobrý den, včera jsem byla na návštěvě u své kamarádky - zahradnice. Vistárii má třetím rokem. Získala jí prý též z odkopku cca 40 cm vysokého. Vloni už se pnula až na garáž (měla pár květů), ale letos je rozrostlá jako hrom, na jaře byla obsypaná květy. No a teď začala kvést znova. Sice květenství je poměrně menší a drobnější, sem tam nějaké, ale letos kvete již podruhé. Marcela
Další informace v článcích o rostlinách
Wisteria sinensis Wisteria - vistárie
Pěstování vistárií má dlouhou historii. Oblíbená byla nejen v Číně ale hlavně v Japonsku. Záznamy o tom, jak pěstovat miniaturní vistárie v nádobách, pocházejí z Číny a jsou staré více jak 2000 let. V Japonsku byly objeveny první zmínky již z roku 712. Vistárie …
Časopis Zahrádkář | 30.05. 2007
Wisteria sinensis - vistárie čínská (opakované kvetení v létě) Wisteria - vistárie
Mohutné vistárie působí vznešeně po celý rok. Na podzim, když opadají listy, se očím odhalí propletené dřevité výhony, které šplhají do výšky přes 10 m. Na jaře se ozdobí dlouhými převislými hrozny motýlovitých květů, v létě zahalují dům krásnými …
Vistárie - řez (PIXABAY) Vistárie - řez
Je čas zastřihnout vistárii Bohatá hroznovitá květenství vistárie zdobí začátkem léta mnohé domovní zdi a pergoly. Nejznámějšími druhy jsou vistárie čínská (Wisteria sinensis; kvete většinou už před rašením listů) a vistárie květnatá (Wisteria floribunda …