Dobrý den, rádi bychom si pořídili Magnólii. Hledáme nějakou silně odolnou proti mrazu, s velkými sytě vínově tmavými květy. Můžete mi poradit nějakou odrůdu?

Pokud také máte dobré zkušenosti s některým on-line zahradnictvím, budeme rádi, když nám svoje zkušenosti sdělíte. Navštívili jsme v okolí 3 zahradnictví a všude mají Magnólie vyprodané. I jiné trvalky jsme nesehnali. Tak pokud víte o nějakém dobrém internetovém zahradnictví za rozumné ceny, sem s ním.

A jak je to u Magnólií s problémy (škůdci, plísně) apod. Nebo na nic netrpí?
Cena je závislá na výšce a stavu Magnolie.
Já si kupovala žlutou, růžovu a vínovou ve velikost 30 cm cenově za 270,- u Starkla - tam jich mají dost.
Ale pak jsem si koupila v zahradnictví kousek od nás a ta stála 1070,- ale je velká skoro dva metry.
Záleží zda chcete investovat do větší nebo mít levnější menší variantu.
Další informace v článcích o rostlinách
Magnolia x 'Iolanthe' - magnólie Magnolia x 'Iolanthe' - magnólie
Magnólie Iolanthe je novozélandským hybridem, který vyšlechtil a v roce 1984 představil jeden z největších nadšenců pro křížení magnólií na světě vůbec Felix M. Jury. Chcete-li znát přesnou rovnici křížení, připravte se na dlouhý řádek: Magnolia x. soulangeana …
Magnolia 'Satisfaction' - magnólie, šácholan Magnolia 'Satisfaction' - magnólie, šácholan
Satisfaction je evropskou novinkou mezi magnóliemi z roku 2002. Její původ není doložený a zatím o ní není mnoho informací. Přesto se velmi rychle stala jednou z nejprodávanějších. Jedná se o nižší až středně vzrůstnou magnólii se středně velkými až velkými …
Magnolia x 'Manchu fan' - magnólie Magnolia x 'Manchu fan' - magnólie
Z Nového Zélandu, rodiště raritních magnólií, přichází další klenot, tentokrát v bílé barvě. Jmenuje se Machu Fan a nabízí elegantně polorozevřené květy střední velikosti a čistě bílé barvy s jemně narůžovělým nádechem zespoda kalichu. Okvětní plátky …