Dodrý den,
prosila bych o radu při pěstování Muraji. Koupila jsem ji asi před měsícem, přesadila do většího květníku-zem jsem použila koupenou ,univerzální. Zalila dešťovou vodou/zalévám s ní všechny rostliny/ a postavila na okenní parapet s orientací na jih. Keřík shazuje  lístky, dělají se na nich žlutavé skvrnky. Bezlisté větvičky černají a od konečků vadnou.
Žádný škůdce není na pohled vidět.Co dělám špatně ? Díky za případnou radu.
Dobrý den, moje maminka kdysi muraju pěstovala v bytě na parapetu okna směrem na západ. Protože jí rostlina také shazovala lístky, "posadila" na květináč PET lahev s uříznutým dnem. Lahev se brzy zevnitř zarosila a rostlinka začala reagovat. Byla to taková rychlost, že jí byl brzy "příbytek" z PET lahve malý a ona se začala uvnitř různě kroutit a přizpůsobovat růst omezenému prostoru. Dokonce začala i kvést! Maminka pak odstranila PET lahev z květináče a brzy se do prostoru šířila silná citrusová vůně z květů. Muraja díky pěstování v té PET lahvi vypadala skoro jako bonsai. big_smile

Murraya paniculata - muraja latnatá

Murraya paniculata - muraja latnatá

Ikdyž ve Vašem případě, pokud větvičky černají, bych spíš vsadila na nějaký druh plísně.....
Krásný den a mnoho úspěchů!
Další informace v článcích o rostlinách
Murraya exotica - muraja Murraya exotica - muraja
Původ rostliny je z Dálného východu, kde se pěstuje v japonských zahradách a je tvarována na bonsaj. Vyskytuje se hlavně v Číně a Jihovýchodní Asii. Je to dekorativní nízký velmi hustý keřík s drobnými lístečky tmavozelené barvy …