Raději jsem si měla lehnout na sluníčko. 
Všechno jde tak, jak má jít.
Raději jsem si měla lehnout na sluníčko. 

Romulus a Remus máme pojmenovanou 2-bytovky - dvojčata, kterou jsme stavěli. K Vašemu příspěvku - Líbí se mi nápad prosypat posekanou trávu se skartovaným papírem, protože posekaná tráva rychle plesniví. Ale co ta barva??? Nevadí to? Noviny taky nedáváme na kompost z tohoto důvodu. Děkuji za reakci.
A můj kompost konečně přestal zapáchat po každém senoseči.

Po zkompostování budeme mít výživnou půdu. Já nevyhodím ani vyluhovaný čajový sáček. Ty bramborové slupky tam přece nedávám, i když je to prý možné. Slupky z jižního ovoce a košťáloviny taky ne. Taky se snažím drtit menší větve, ale moje drtička žvýká. Při reklamaci mi řekli: 'Co chcete za 4.000,-Kčs'?!!! Když utáhnu nůž, tak mi to řeže železné piliny a stejně žvýká. K mulčování je tento drcený odpad neocenitelný. Tento konteiner jsem skládala sama a taky to tak dopadlo. Víko už nenasadím, jak je konteiner zkroucený. 
![]() | Kompost (1) Kompostu se někdy říká „zelené zlato“ a zkušení pěstitelé vědí, proč: kompost má aktivní podíl v koloběhu života a jako konečný produkt je velmi hodnotným substrátem s blahodárnými účinky … |
Rebo Productions CZ | 10.03. 2008 | |
![]() | Kompost (2) Co lze kompostovat? Ideální je směs nejrůznějších materiálů. Tím se vyrovnávají jednostrannosti nejen v obsahu živin, ale i ve struktuře. Pro správné kompostování je důležité vědět, které materiály jsou v zásadě k tomuto účelu vhodné a které ne … |
Rebo Productions CZ | 16.03. 2008 | |
![]() | Kompost (3) Správné založení kompostu Pokud je na místě, kde budeme zakládat kompost, těžká půda, je důležité ji prokypřit do hloubky přibližně 20 cm. Na půdu uložíme vzdušnou vrstvu z větví a zbytků trvalek, aby mohl do kompostu vnikat vzduch. Tento materiál, bohatý … |
Rebo Productions CZ | 18.03. 2008 |